Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

Adásban volt: 2013. november 11.
A recepthez tartozó videó
A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!
2014. november 15.

Hozzávalók

  • 1 libamell
  • 2 zöldalma
  • 1-2 fej hagyma
  • kakukkfű
  • 1 kg krumpli
  • tej
  • vaj
  • rukola

  • bors

Elkészítés

A libamellet konyhai papírtörlővel megszárítjuk. A bőrét beirdaljuk, ügyelve arra, hogy csak a hájréteget vágjuk át, és a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk. Egy vastag aljú serpenyőt szárazon felhevítünk és beletesszük a kacsamellet a bőrös oldalával lefelé, és kb 4-5 percig sütjük, amíg a hájból kisül a zsír. A zsírt leöntjük alóla, ez később sok mindenre felhasználható. Megfordítjuk a mellet és a másik oldalát is pirítjuk kb. 2-3 percig. Amíg a libamell a serpenyőben sül, addig az almákat és a hagymát kisebb kockákra vágjuk, és a sütőlapra szórjuk őket. A serpenyőben megsült libamelleket szintén a sütőlapra helyezzük. Friss kakukfüvet morzsolunk rájuk, és az almát és a hagymát meglocsoljuk egy kevés libazsírral. 170 C-ra előmelegített sütőbe 16-20 perc alatt belül rózsaszínűre kívül ropogósra sütjük. Ha teljesen át akarjuk sütni a húst, akkor 25-27 percig süssük. Közben elkészítjük a krumplipürét a szokásos módon. A főtt krumplit áttörjük és egy kevés tejjel és sok vajjal kikeverjük. A rukolát felaprítjuk és a forró pürébe keverjük. Amíg a szeletelés előtt alufóliával letakarva még pihentetjük a libamellet – ez 5-10 perc -, elkészítjük az alma mártást. A liba mellett sült almát és hagymát botmixerrel pürésítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Libamell sült alma mártással és rukkolás krumplipürével

A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!

Libatepertőkrém

Persze a libatepertő önmagában is fantasztikus előétel, egy kis lilahagymával, de néha nem árt a változatosság.

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle