Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nincs nyár lecsó nélkül! Ezúttal omlós pitetésztába került...

Lecsót a pitébe!!
2017. July 1.

Nyár nem létezhet lecsó nélkül, amit ahány ház, annyi szokás módjára ezerképpen készíthetünk. Én most omlós pitetésztába töltöttem, a paprika-paradicsom mellé pedig padlizsánt is kockáztam a zöldséges raguba. Mivel nagyon szeretem a mediterrán fűszerezést, ezért kakukkfűvel tettem még finomabbá az ízeket. Lecsót a pitébe!

Hozzávalók

egy kb. 24 cm átmérőjű kerek, kivehető aljú piteformához vagy 4 egyszemélyes formához
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • kevés hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 3 nagy lecsópaprika
  • 35 dkg hámozott, húsos paradicsom
  • 1 közepes méretű, zsenge padlizsán
  • 15 dkg szárazkolbász
  • só, őrölt fekete bors
  • 5-6 ág kakukkfű

Elkészítés

A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojást és a sót, összegyúrjuk, közben annyi hideg vizet öntünk bele, hogy összeálljon a tészta. Folpackba csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt, nagyobb kockákra vágott hagymát megdinszteljük rajta. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre.

lecsospite1

Hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott paprikát, a kockázott paradicsomot, és a megmosott, szintén felkockázott padlizsánt (ha nem zsenge padlizsánból készítjük, előtte mindenképpen sózzuk be fél órára!). Belekarikázzuk a kolbászt, sóval, borssal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel ízesítjük, majd közepes lángon, kevergetve félpuhára főzzük a zöldségeket.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a kivajazott formát. Alját megszurkáljuk villával, sütőpapírt borítunk rá, majd feltöltjük sütőbabbal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 8 percre. Ezt követően eltávolítjuk a babot a papírral együtt, az elősütött tésztára halmozzuk a zöldségragut, és visszatoljuk a sütőbe további 20 percre.

A formában hagyjuk langyosra (vagy teljesen hidegre) hűlni, csak ezután szeleteljük fel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Napi ajánlatunk

Top videók