Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lecsós galuska házi debrecenivel

Adásban volt: 2013. October 4.
A recepthez tartozó videó
Egy gazdag, ízes lecsó Debrecenből.
2015. October 23.

Hozzávalók

  • Lecsó:
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg vegyes zöldpaprika, lehet benne egy-két kápia is
  • 50 dkg paradicsom

  • bors
  • két pár Debreceni
  • 10 dkg gyöngyhagyma
  • frissen vágott petrezselyem
  • házi tejföl
  • Nokedli:
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 nagy tanyasi tojás
  • víz az összeállításhoz

Elkészítés

A felkockázott szalonnát forró serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott debrecenit, majd a gyöngyhagymát és együtt tovább pirítjuk őket. Amikor minden megpirult, kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron elkészítjük a lecsót. Magasra vesszük a hőfokot és először a hagymát tesszük a serpenyőbe. Megpirítjuk, hogy kapjon egy kis színt, de még roppanjon. Akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, és ugyanúgy járunk el vele, mint a hagymával. Kicsit sózzuk, és beletesszük a hámozott, felvágott paradicsomot, és borsozzuk. A lisztből és tojásból egy kevés vízzel összeállítjuk a nokedlitésztát, fontos, hogy ne keverjük túl. Majd sós, forrásban lévő vízbe, kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Végül a lecsóhoz forgatjuk a leszűrt galuskákat, a megpirított szalonnakockákat, a debrecenikarikákat és a gyöngyhagymát. Frissen aprított petrezselyemmel és házi tejföllel tálaljuk.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lecsós galuska házi debrecenivel

Nagymamáink is főzhették volna, klasszikus alapanyagokból egy tökéletes lecsó.
Ikon, Debrecen

Ikon, Debrecen

Még be sem töltötte az egyet, már akkor jöttek az elismerések. Örült Debrecen, örült az ország. És úgy tűnik, bírja a tempót: mer változtatni, új dolgokba vágni, közönségkedvenc lenni. Mindeközben pedig hű marad az alapokhoz is. Debrecenben jártunk.
Lecsóval a világ körül – nyáron és télen is

Lecsóval a világ körül – nyáron és télen is

Ha eltesszük télire, a lecsó nemcsak a nyár édes ízét őrzi meg, de világkonyhai ételkínálatot is alapozhatunk rá. Kis befektetés nyáron, komoly élvezet télen.

Napi ajánlatunk

Top videók