Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lecsó vajtökkel, kaporral és kolozsvári szalonnával

Adásban volt: 2017. June 19.
A recepthez tartozó videó
2017. June 19.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 zöldpaprika
  • 1 TV paprika
  • 2 kápia paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 1 vajtök
  • friss kapor
  • 6-8 koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsíron vagy olajon lepirítjuk.

2. A nagyobb paradicsomokat felül bevágjuk és 1 percig forró vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük és lehúzzuk a héját. Egy aprítógépbe tesszük a koktélparadicsomokat és pürésítjük.

3. A vöröshagymákat apróra vágjuk, a szalonnán megdinszteljük és lepirítjuk. Ezután feljebb vesszük a hőt és ekkor adjuk hozzá a lepürésített paradicsomot.

4. A paprikákat nagyobb darabokra vágjuk és a paradicsomos alaphoz adjuk. Ha szükséges egy kevés olívaolajat öntünk hozzá és sózzuk. A fokhagymákat apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk. A tök zsenge részét levágjuk, a közepét eltávolítjuk, nagyobb kockákra daraboljuk és a lecsóhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, így főzzük még 3-4 percig. A végén belekerül a kockára vágott paradicsom is. Friss kaporral tálaljuk. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!