Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lassan sült, omlós ázsiai oldalas

Egy spontán rohanós páckísérlet és a kényszerű hosszú sütés (a kezdet és a vég között el kellett mennem otthonról) eredményeképpen született meg ez az igen jól sikerült sült.
2016. October 19.

Hozzávalók

  • 2 nagy szép, húsos, egész oldalas
  • 1dl olívaolaj
  • 2ek só
  • 2ek szezámolaj
  • 2ek rizsecet
  • 2ek szójaszósz
  • 2ek frissen pirított egész koriandermag
  • 2cm friss gyömbér

Elkészítés

Anyukám fokhagymás oldalasa 40 évig uralta nálam a trónt… Egy alkalmi otthoni fiús névnapozás a távollétemben, amire persze én készítettem a vendégvárókat, egy spontán rohanós páckísérlet és a kényszerű hosszú sütés (a kezdet és a vég között el kellett mennem otthonról) eredményeképpen született meg az alábbi sült, amit ezúttal már tudatosan készítettem el az előzőek nyomán, hogy én is meg tudjam kóstolni. T.i. a színházból hazatérve a fiúbuli közepébe csöppenvén az enyhén előrehaladott állapotban lévő srácok azzal fogadtak: „Minen naonfiom volt, dea zoldalaaaaas… nnnna… az messsssze vittea… vittea… a príííímet.”

bezzegh-eva-4

1. Az oldalasokat egy jól záródó műanyag dobozba behajtom az oldalukra állítva.

2. A pác hozzávalóit egy erre alkalmas zárható pohárban összerázom, és az oldalasokra öntöm.

3. Rájuk zárom a doboz fedelét, az oldalasokat a páccal szintén alaposan összerázom, és hűtőbe teszem legalább 2 napra, alkalmanként alaposan megsékelve a doboz tartalmát. 

4. A sütés napján az oldalasokat egy tepsire teszem egymás mellé, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 20 percre.

5. A 20 perc elteltével a hőt visszaveszem 140 fokra, és a húst további 2 és fél órán át sütöm félóránként locsolgatva a kisült pecsenyelével.

6. Végül újra felveszem a sütő hőmérsékletét 200 fokra,  így pirítom még  10 percig a húsokat.

7. Szeletelés előtt hagyom kb. negyedórát pihenni, majd bármilyen kívánt körettel kínálom.

8. Ha forrón, akkor isteni hozzá a vele sült gyökérzöldség, a kapros tökfőzelék, egy kínai kelsaláta édesköménnyel, korianderzölddel, szójás-gyömbéres öntettel, stb. (Jelen esetben egy kápia paprikás gyömbéres csicsókapürét tálaltam a hús mellé.)

9. Ha pedig hidegen, akkor zöld- vagy zöldségsalátára, például nyers kapros-olajas töksalátára tépkedem az omlós húst.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kínai sült oldalas

Kínai sült oldalas

Ez a ropogósra sült oldalas mézes, gyömbéres, fokhagymás paradicsomos pácban készül, és nem lehet elég sokat készíteni belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!