Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Laskagombás töltött tészta

2016. December 3.

Hozzávalók

24 darab
  • 1 evőkanál pirított szezámolaj
  • 5 fej mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 170g laskagomba, kockára vágva
  • 170g shiitake gomba, tönk nélkül, kockára vágva
  • ¼ teáskanál só
  • 24 kerek wonton papír
  • Chilis-fokhagymás szósz:
  • Rizsecet, ízlés szerint
  • Csökkentett sótartalmú tamari vagy szójaszósz, ízlés szerint
  • Chilis-fokhagymás szósz, ízlés szerint

Elkészítés

1. Melegítsük fel a szezámolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, fakanállal keverjük meg, és 1 perc alatt pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a gombákat és a sót, és főzzük 12-14 percig, amíg a gomba megpuhul, és a nedvesség nagy része elpárolog, néha keverjük meg. Adjuk hozzá a hagymát, keverjük meg, és 2-3 perc alatt pároljuk puhára. Sózzuk ízlés szerint.

2. Vegyünk elő egy tiszta vágódeszkát, és a következőket készítsük a kezünk közelébe: wonton papír, víz kis tálkában, egy kis lábos sütőpapírral kibélelve.

3. Tegyünk egy wonton papírt a vágódeszkára, tegyünk egy fél teáskanálnyit a töltelékből. (semmiképpen ne töltsük túl), az ujjunkat mártsuk be a vízbe, nedvesítsük be a papír széleit, hajtsuk össze, és nyomkodjuk össze a széleket. Tegyük a lábosba, és folytassuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Nedvdes konyharuhával takarjuk le a kész batyukat, hogy ne száradjanak ki.

4. Ezen a ponton két úton mehetünk tovább: vagy serpenyőben megpirítjuk és utána gőzöljük, vagy rögtön gőzöljük. Az első esetben adjunk 1 evőkanál finomított kókuszolajat egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon kezdjük el melegíteni. Egy rétegben tegyük bele a batyukat, ne tömjük meg a serpenyőt. Süssük 2-3 percig, amíg az aljukon egy ropogós barna réteg alakul ki. Öntsük ¼ csésze vizet a serpenyőbe, azonnal fedjük le, és pároljuk 4-5 percig. Akkor van kész, ha az összes vizet magába szívta, és a papír átlátszóvá vált. Csipesszel óvatosan vegyük ki a kész tésztákat, és tegyük tányérra vagy tálra. Ismételjük addig, amíg az összes batyu elkészül. Chilis-fokhagymás szósszal tálaljuk. A második esetben: tegyük a batyukat egy gőzölgő kosárba, és gőzöljük 8-10 percig, amíg a papír áttetszővé válik. Óvatosan vegyük ki a batyukat, és tegyük tányérra.

Chilis-fokhagymás szósz:

Ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze a hozzávalókat.

 

Forrás: blissfulbasil.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres sertéshússal töltött tésztabatyu kétféle mártogatóval

Fűszeres sertéshússal töltött tésztabatyu kétféle mártogatóval

Ropogós húsos batyuk mindenféle mártogatóssal minden alkalomra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!