Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kuszkuszos húsgolyók céklás humusszal

Adásban volt: 2017. május 23.
A recepthez tartozó videó
2017. május 23.

Hozzávalók

4 főre
  • 20 dkg darált marhahús
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szárzeller
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg kuszkusz
  • 5 dkg fetasajt
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet kardamom
  • 1 csipet őrölt római kömény
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 csipet szegfűbors
  • zsemlemorzsa a panírhoz
  • A hummuszhoz:
  • 10 dkg konzerv csicseriborsó
  • 1 cékla
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 mk őrölt római kömény
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 ek tahini paszta
  • só ízlés szerint
  • 1 kis sütőtök
  • 1 üveg kapri gyümölcs

Elkészítés

1. A sütőtököt megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A kapri gyümölccsel egy tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és 180 fokon 15 percig sütjük.

2. A kuszkuszt felöntjük sós, forró vízzel, megkeverjük, lefedjük és állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.

3. Az apróra zúzott újhagymát, zeller szárat és sárgarépát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húsokat, ízesítjük őrült fahéjjal, római köménnyel, szegfűborssal, kardamommal és gyömbérrel, majd 45 perc alatt puhára főzzük, ha szükséges vízzel hígítjuk.

4. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a feta sajtot és a kuszkuszt. Ha egy kicsit lehűlt, golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és hűtőben pihentetjük.

5. A humuszhoz a csicseriborsót, a fokhagymát, a 220 fokon 1 órán keresztül sütött céklát egy turmixgépbe tesszük, ízesítjük római köménnyel, sóval, fél citrom levével és a tahini pasztával, ha túl sűrű olívaolajjal hígíthatjuk.

6. A golyókat olajban kisütjük, a sütőtökkel és a humusszal tálaljuk. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sült zöldségek kuszkusszal és mascarponéval

Sült zöldségek kuszkusszal és mascarponéval

Százszor jobb, mint a menza kaja
Sárgarépás-mandulás csirke kuszkusszal

Sárgarépás-mandulás csirke kuszkusszal

Marokkói fűszerezésű, izgalmas mégis egyszerűen elkészíthető egytálétel.
Szilvás, hagymás tagine, kuszkusszal

Szilvás, hagymás tagine, kuszkusszal

A marokkói konyha egyik kiváló egytálételét a tél bármelyik hideg napjára ajánljuk!

Napi ajánlatunk

Top videók