Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kukoricabundás karajfalatok

Tuti vacsoraötlet Zitától.
2018. September 27.

Egy olyan karajreceptet mutatok nektek, amely szerintem sokak kívánságait teljesíti. Először is szuper finom, roppanós bunda veszi körül a húst, másodszor pedig a karaj így garantáltan nem szárad ki. Harmadszor pedig extra fűszerezést kapott a hús. És ha már kukoricaliszt került a sörtésztába, csempésszük a köretbe is!

Hozzávalók

4 személyre
  • 6 vékony szelet csont nélküli karaj (kb. 50 dkg)
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 tojás
  • 2 dl világos sör
  • kb. 25 dkg kukoricaliszt + a forgatáshoz
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál curry fűszerkeverék
  • 3-4 dl olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 20 dkg kuszkusz
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 1 konzerv kukorica
  • 8-10 kis csemegeuborka
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd keskeny csíkokra szeljük.

A tojásokat kikeverjük a sörrel. A 25 dkg kukoricalisztbe elkeverjük a sütőport, a curry fűszerkeveréket és adunk hozzá egy csapott kávéskanál sót is. Fokozatosan a sörös keverékhez adjuk, simára keverjük, sűrű, krémes állagú masszát kell kapnunk. Ha a sörtészta túl híg, kevés liszttel, ha pedig túl sűrű, némi sör hozzáadásával tökéletesíthetünk az állagán.

A karajszeleteket megforgatjuk egy kevés kukoricalisztben, majd villa segítségével megmártjuk a sörtésztában. Közepesen forró olajban aranysárgára sütjük, tálalásig papírtörlőre szedjük.

Közben a kuszkuszköretet is elkészítjük. A kuszkuszt lefedhető tálba szórjuk, felöntjük a felforralt alaplével, majd lefedve félretesszük negyedórára. Ezután villával fellazítjuk, majd elkeverjük benne a lecsepegtetett kukoricát és a felkarikázott uborkát. Sóval, borssal fűszerezzük, a ropogós karajfalatok mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kolbászos lasagne

Kolbászos lasagne

Éljenek a rakott ételek! Főleg, ha erről a sok sajtos, nagyon paradicsomos olasz fogásról van szó.
Sütőtök krémleves sült sütőtökből

Sütőtök krémleves sült sütőtökből

Kezdődik a sütőtökszezon, ezért épp itt az ideje, hogy bemelegítsünk egy finom krémlevessel. Ha több időtök van előkészíteni a levest, ajánlom, hogy sült sütőtökből készítsétek, sokkal zamatosabb, aromásabb lesz így az étel.
Csőben sült brokkoli kolbásszal és füstölt sajttal

Csőben sült brokkoli kolbásszal és füstölt sajttal

Szerintem ezt az ételt akkor is próbáljátok ki, ha nem a kedvencetek a brokkoli. Ha pedig ugyanannyira szeretitek, mint én, akkor egyszerűen kötelező darab! Sajtos, kolbászos és krémes, melegen, sütőből kivéve a legfinomabb.

Napi ajánlatunk

Top videók