Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Krémes, mandulás curry

Adásban volt: 2014. december 10.
A recepthez tartozó videó
Igazi íz- és színkavalkádot ígér ez az indiai currys étel. Egyszerűen elkészíthető vegán fogás, hiszen minden állati eredetű alapanyagot helyettesíthetünk valami növényivel. Curryre fel!
2015. december 29.

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj, currypor, fahéj, kardamom
  • kurkuma, rómaikömény, chili
  • 1 hámozott paradicsomkonzerv
  • 1,5 dl mandulatej
  • 1 kis fej karfiol
  • 2 sárgarépa
  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 10 dkg hámozott mandula
  • 5 dkg mazsola
  • 20 dkg jázmin rizs

Elkészítés

Egy doboz hámozott paradicsom konzervet, a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket és a felszeletelt gyömbért egy magas nyakú edénybe tesszük és botmixerrel pürésítjük. 3-4 evőkanál felhevített olajra szórjuk a fűszereket: kurkuma, rómaikömény, kardamom,currypor, fahéj és kevés chili kerül bele. Erre jön majd a paradicsomos massza, és a zöldségek sorban: felkarikázott sárgarépa, feldarabolt karfiol. Sózzuk és adunk hozzá vizet, ha szükséges.
Míg a zöldségek puhulnak a mandulatejet elkészíthetjük házilag is: hántolatlan mandula, kókuszreszelék, csipet só, 1,5 evőkanál olaj és víz összeturmixolt keverékéből.Ha a sárgarépa, és a karfiol megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót és a zöldborsót. Beleszórjuk a mazsolát és a pirított mandula egy részét. Végül felöntjük a mandulatejjel. Párolt rizzsel, és korianderrel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Currys lecsó

Currys lecsó

A nyári nagy sláger átmenekítése a hűvösebb napokra. Nemcsak az íze melengető, hanem a színei is. A móka kedvéért itt a hagyma élénksárga, és a paprika élénk piros. Mondhatni kifordított lecsó. Németh Zsófia receptje Párizsból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!