Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Krémes burgonyaleves bacon-ös vinaigrettel

2016. October 13.

Hozzávalók

6 személyre
  • A leveshez:
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy fej hagyma, kis kockára vágva
  • 1 nagy sárgarépa, kis kockára vágva
  • 1 szárzeller, kis kockára vágva
  • 6 közepes krumpli, megpucolva, kis kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1 ág rozmaring, apróra vágva
  • 1 teáskanál só
  • 7 csésze csirke alaplé vagy víz
  • 1 csésze zsírszegény tejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • A vinaigrette-hez:
  • 4 szelet bacon
  • 3 zöldhagyma finomra vágva
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • egy csipet só

Elkészítés

1. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon olvasszuk meg a vajat.

2. Adjuk hozzá a hagymát, a répát, a zellert, a rozmaringot, a fokhagymát és a sót. Pároljuk 10 percig, amíg a hagyma megpuhul.

3. Adjuk hozzá a krumplit és az alaplevet. Vegyük vissza a hőfokot és 20 perc alatt főzzük nagyon puhára a krumplit.

4. Kapcsoljuk ki a tűzhelyet, adjuk hozzá a tejfölt és botmixerrel pürésítsük.

5. A vinaigrette-hez közepes lángon süssük a bacont ropogósra. Itassuk le róla a zsírt, és vágjuk apró darabokra.

6. Egy kis tálban keverjük össze a bacont, a hagymát, az ecetet és a sót. Tegyünk olajat és 1 evőkanál vinaigrette-t minden tányér leves tetejére.

 

Forrás:food52.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!