Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kovászos zöldbab

Adásban volt: 2015. augusztus 31.
A recepthez tartozó videó
Ki mondta, hogy csak az uborkát lehet kovászolni? A zsenge zöldbabból is lehet szuper roppanós savanyúság. Grillételek, sült húsok tökéletes kiegészítője.
2016. július 25.

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldbab
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1,5 ek só
  • 2,5 liter víz
  • 2 szelet kenyér
  • szemes bors

Elkészítés

A vízben elkeverjük, feloldjuk a sót.

A zöldbabok száras végét levágjuk, majd alaposan megmossuk. A sterilizált üveg aljába teszünk egy szelet kenyeret, megszórjuk a szemes borssal. Rátesszük a kapor felét és jöhetnek a zöldbabok. Nyomkodjuk le a babokat, hogy jól szoruljanak és szórjuk bele a kettévágott fokhagymagerezdeket is.

Ha az üveg megtelt zöldbabbal, jöhet rá a maradék kapor, felöntjük a sós vízzel és az egészet lezárjuk a másik szelet kenyérrel. Az üveget alufóliával vagy egy kisebb tányérral lazán fedjük le.

Napra kitéve vagy meleg helyen 2-3 nap alatt elkészül.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.
Nyári zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lila hagymával és ötperces lágytojással

Nyári zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lila hagymával és ötperces lágytojással

Roppanós zöldbabok, krémesre sült csirkemáj és pácolt lila hagyma a főszereplői ennek a főételként is tálalható nyári salátának.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!