Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.

Kovászos uborka krémleves

Adásban volt: 2013. June 24.
A recepthez tartozó videó
Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.
2016. July 9.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 4 nagyobb kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborkalé
  • 3 dl leszűrt, hideg zöldségleves
  • 3 dl natúr joghurt
  • fél gerezd fokhagyma
  • tetejére: olívaolaj

Elkészítés

A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára, esetleg egy egész éjszakára behűtjük. A tetejére  ropogós pörcöt is szórhatunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a felkockázott császárszalonnát és konyhai papírtörlőn leitatjuk. A levest jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos uborkás burgonyafőzelék

Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!