Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Korianderes kukoricaleves

"Hidegfront esetén sem kell kétségbe esni, forrón, esetleg egy kicsit több chilivel szívet-lelket melengető fogás"
2016. augusztus 17.

Hozzávalók

4 fő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1-2 csilipaprika
  • 25 dkg burgonya
  • 3-4 cső kukorica
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 l víz vagy zöldség alaplé
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • A tálaláshoz:
  • 1 csokor korianderzöld
  • vajas vagy sós popcorn
  • csili ízlés szerint

Elkészítés

Ez a krémleves az egyik jolly jokerem nyárra: ha épp tombol a kánikula, jól behűtve igazi hűsítő finomság, ám hidegfront esetén sem kell kétségbe esni, forrón, esetleg egy kicsit több csilivel szívet-lelket melengető fogás. Leveseknél nálam nincsenek kőbe vésett szabályok, ezért ennél a levesnél is mutatok pár variációs lehetőséget.

1. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, és az aprított hagymákat üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a kimagozott, felkarikázott csilit, illetve a meghámozott, felkockázott burgonyát, és az egészet kevergetve átpirítjuk.

2. A megmosott kukoricacsövekről éles késsel levágjuk a szemeket, a lábasba szórjuk, sózzuk-borsozzuk, majd az egészet felöntjük vízzel vagy alaplével. Felforraljuk, majd mérsékelt lángon a zöldségek puhulásáig főzzük.

3. A kész levest botmixerrel krémesítjük. Egy evőkanálnyi lével simára keverjük a joghurtot, hozzácsorgatjuk, forralni már nem szükséges.

4. Forrón vagy behűtve, aprított korianderrel és popcornnal bőségesen megszórva, valamint egy kevés csilivel díszítve tálaljuk.

Tippek:

  • Ha már nem kapható csöves kukorica, készíthetjük konzerv kukoricából is, ebben az esetben a konzerv levét is hozzáadhatjuk a leveshez.
  • A joghurt kellemesen savanykássá teszi a levest, de használhatunk 1,5-2 dl tejszínt, sőt vegánosítva a kókusztej sem rontja el.
3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, tavaszi gyümölcsleves

Hideg, tavaszi gyümölcsleves

Egyszerű tejszínes almaleves az alap, amit bármilyen friss gyümölccsel feldobhatunk.
Hideg barackkrémleves

Hideg barackkrémleves

Jégbe hűtött édes, gyümölcsös krémleves, leheletnyi chilis utánérzettel. A különleges levesbetétektől nyári ünnepi vacsorák tökéletes kezdőfogása.
Hideg uborkaleves

Hideg uborkaleves

Hűsítő leves, az utolsó nyári napokra. Friss, krémes, savanykás és igazán könnyen elkészíthető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!