Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Könnyű és egészséges lencseleves

2017. January 19.

Hozzávalók

6 személyre
  • ¼ csésze olívaolaj
  • 1 fej hagyma, összevágva
  • 1 ½ csésze összevágott sárgarépa
  • 2 szárzeller, összevágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 babérlevél
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 2 csésze száraz lencse
  • 8 csésze csirke alaplé
  • 1 csésze spenót, megmosva, és vékonya vágva
  • 2 evőkanál ecet
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

1. Egy nagy leveses lábosban közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a répát és a zellert. 3-4 perc alatt pároljuk puhára. Keverjük hozzá a fokhagymát, a babérlevelet, az oregánót és a bazsalikomot, és főzzük további egy percig.

2. Adjuk hozzá a lencsét, az alaplevet és a paradicsomot, és forraljuk fel. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük egy órán át.

3. Tálalás előtt keverjük hozzá a spenótot és az ecetet, sózzuk borsozzuk ízlés szerint.

 

Forrás: mymommystyle.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!