Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konfitált libacomb káposztás tésztával és narancsos szósszal

Olivér séf Márton napi ajánlata
2016. november 11.

Hozzávalók

  • 4 db libacomb
  • 1 liter libazsír
  • tengeri só ízlés szerint
  • őrölt kömény
  • 3 db babérlevél
  • 3 szál rozmaring
  • 1 evőkanál feketebors
  • 2 db narancs leve
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom
  • Káposztás tészta:
  • 1 kisebb fejes káposzta
  • 40 dkg csuszatészta
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2-3 teáskanál só
  • frissen őrölt feketebors
  • 3-4 evőkanál libazsír a konfit zsírból

Elkészítés

1. A libacombokat átvizsgáljuk, ha találunk benne toklászokat egy csipesz segìtségével eltávolítjuk! Alaposan lemossuk és szárazra töröljük.

2. Tengeri sóval, őrölt köménnyel bedőrzsöljük és teflon serpenyőben magas hőmérsekleten megpíritjuk a bőrös oldalát. A serpenyőt félretesszük mert a kisült zsírból fogjuk csinálni a narancsos just. Magas falú tepsibe beletesszük a combokat úgy, hogy ne fedjék egymást ráöntjük a felolvasztott zsírt, (mindenhol el kell lepnie) hozzáadjuk a babérlevelet, fokhagymát, rozmaringot!

3. 110 fokra előmelegített sütőben 4 óra alatt készre főzzük!

4. A comb méretétől is függhet az elkészítési idő, ezért hústűvel érdemes ellenőrizni! Ha elkészült hadjuk a zsírban kihűlni!

5. A serpenyőben visszamaradt zsiradékba 1kv-s kanál sűrített paradicsomot pirítunk(jól ki kell pirítani, mert csak a sürités miatt kell bele és ha nem pirítjuk jól ki, erősen paradicsom íze lesz a mártásnak)

6. Felöntjük 2 dl vízzel 1 szál rozmaringot teszünk bele és belefacsarjuk a narancsok levét!

7. Ha szükséges sóval izesítjük, mártás állagúvá visszaforraljuk.

Káposztás tészta:

 1. A káposztát négybe vágjuk, torzsáját eltávolítjuk, lereszeljük, megsózzuk majd jól összekeverjük és 15 percet állni hadjuk.A libazsírt felhevítjük hozzáadjuk a cukrot és megvárjuk míg karamellizálódik. 

2. Ha a kaposzta már jól kiengedte a levét kinyomkodjuk és hozzáadjuk, majd fedő alatt lassú tűzön folyamatos keveréssel addig pároljuk, míg a káposzta puha nem lesz!

3. Lábosban vizet forralunk 1 teáskanál sóval. Ha felforrt, beletesszük a tésztát a forrásban lévő vizben és 7-8 perc alatt készre főzzük.

4. Leszűrjük és hozzákeverjük a káposztához!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Rozmaringos libacomb, rozéboros tavaszi zöldségekkel

Rozmaringos libacomb, rozéboros tavaszi zöldségekkel

Szinte magától elkészül ez a franciás hangulatú liba-zöldség kombináció. Idő kell a pácnak, idő kell a sütésnek, közben viszont bármi mással foglalkozhatunk.
Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével

A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!
Vendégváró töltött libanyak

Vendégváró töltött libanyak

A hidegtál egyik elengedhetetlen résztvevője. A vendégség előtti napon álljunk neki!

Napi ajánlatunk

Top videók

Almás kalácspuding

Krémes és gyümölcsös, télies ízű és illatú kalácspuding. Vegyétek ki a sütőből, hintsétek meg porcukorral, és tálaljátok azon melegében!

Nutella imádók figyelem! Ezt a kekszet ki kell próbálnotok!

Sokak kedvenc mogyorókréme nemcsak kanalazva vagy kalácsra kenve finom, hanem szaftos kekszet is készíthetünk belőle