Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konfitált kacsataco chilis avokádó-mangó salsával

"Nem kényszerből gyorskajálunk, hanem azért, mert szeretnénk"
2016. December 15.

Mindjárt itt a Karácsony. Az emberek többsége ilyenkor kap a fejéhez, és eszeveszett ámokfutásba kezd a kényszerű vásárlás, kajafelhalmozás és egyéb terén – általános a jelenség. Jó volna, ha a XXI. században egyre többen eljutnánk odáig, hogy végre felmérjük, mekkora kincs az online vásárlás lehetősége, így ki tudunk szállni ebből a tolongós, túlzsúfolt  mókuskerékből. Talán mára elmondhatom magamról,  hogy nekem sikerült. Már hónapokkal előre elkezdek gondolkodni a dolgok menetén, és aztán többnyire minden szépen össze is áll időre. Így nem kényszerből gyorskajálunk ezidőtájt, hanem azért, mert szeretnénk.

A család imádja a street food-ot. Nyilván, mert van benne lehetőség, ízgazdagság, és ér kézzel-lábbal tolni. Na, de csavar és minőségi alapanyagok hiányában ez is tud unalomba, igénytelenségbe fordulni. Igyekszem ezt megelőzni.

Hozzávalók

  • 2 kacsacomb
  • 1 kg kacsazsír
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 rúd fahéj
  • 5-5 szem szegfű- és feketebors
  • 2 babérlevél
  • 2 ek só
  • 4 db taco
  • 1 mangó
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 avokádó
  • 1 zellerszár
  • 1 csokor korianderzöld
  • 1 chilipaprika
  • 1 lime

Elkészítés

A kacsazsírt egy magasfalú edényben felolvasztom, elkeverem benne a sót, hozzáadom a hagymákat, borókabogyót, fahéjat, borsokat, babérlevelet, végül belemerítem a kacsacombokat úgy, hogy ellepje a zsír. Lefedem, és a legalacsonyabb lángon, vigyázva, hogy az ne bugyogjon, konfitálom kb. két órán át, akár tűz fölött, akár sütőben 90 fokon. Nem sokkal azelőtt, hogy a kacsa elkészül, a mangót, a lilahagymát és az avokádót meghámozom, a zellerszárral, a chilivel és a korianderzölddel együtt durvára aprítom. A tacokat sütőben pár perc alatt felforrósítom. A megpuhult combokról a húst leválasztom, villával cafatokra szedem, a forró tacoba töltöm az aprított zöldségekkel és gyümölcsökkel. Lime-lével locsolom meg. (Fontos! A zsírt nem dobom ki: leszűröm, és elteszem máskorra. Isteni zöldségchipseket lehet benne sütni!)

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos avokádós pisztrángsaláta mángolddal

Narancsos avokádós pisztrángsaláta mángolddal

Itt az újabb szezonhoz illő formaőrző fogás, amely csodálatos ebéd vagy vacsora lehet önmagában, de az ünnepek során előételként is tálalható.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!