Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos lasagne

Éljenek a rakott ételek! Főleg, ha erről a sok sajtos, nagyon paradicsomos olasz fogásról van szó.
2018. September 21.

Ahogy hűl az idő, egyre inkább laktató ételekre vágyunk. Például egy nagy szelet sajtos, kolbászos, paradicsomos lasagnéra. Már a sütőben is mesés az illata, ráadásul felmelegítve is nagyon finom, így nyugodtan készíthettek egyszerre nagyobb adagot.

Hozzávalók

4-6 személyre
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg passzírozott paradicsom (18-20%-os)
  • só, őrölt fekete bors
  • 6-8 levél bazsalikom (vagy 1 teáskanál morzsolt bazsalikom)
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • reszelt szerecsendió
  • 30-35 dkg lasagne tészta
  • 20 dkg kolbász
  • 2 gömb mozzarella
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, lereszelt fokhagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük, majd pár perc alatt összefőzzük. Lehúzzuk a tűzről.

Közben elkészítjük a besamelt. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, lepirítjuk, majd fokozatosan hozzáöntve a tejet, simára keverjük. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Egy nagy méretű sütőtál aljába egyenletesen egy kevés besamelt öntünk. Ezt követi egy sor tésztalap (nyersen), majd paradicsomszósz, vékonyra szelt kolbász, tésztalap és besamel egészen addig, amíg a rétegek el nem fogynak. Az utolsó 2 réteg a maradék paradicsom, illetve azon eloszlatva a maradék besamel legyen.

Befedjük a széttépkedett mozzarellával és a lereszelt parmezánnal, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csőben sült brokkoli kolbásszal és füstölt sajttal

Csőben sült brokkoli kolbásszal és füstölt sajttal

Szerintem ezt az ételt akkor is próbáljátok ki, ha nem a kedvencetek a brokkoli. Ha pedig ugyanannyira szeretitek, mint én, akkor egyszerűen kötelező darab! Sajtos, kolbászos és krémes, melegen, sütőből kivéve a legfinomabb.
Sütőtök krémleves sült sütőtökből

Sütőtök krémleves sült sütőtökből

Kezdődik a sütőtökszezon, ezért épp itt az ideje, hogy bemelegítsünk egy finom krémlevessel. Ha több időtök van előkészíteni a levest, ajánlom, hogy sült sütőtökből készítsétek, sokkal zamatosabb, aromásabb lesz így az étel.
Juhtúrós-tojásos csirkecombok

Juhtúrós-tojásos csirkecombok

Nálunk örök sztár a töltött csirkecomb. Ez a recept pedig az egyik kedvencünk: finom juhtúrós-tojásos töltelék találkozik a puha csirkecombbal, mindenzt ropogósra sült bacon teszi még ízletesebbé.

Napi ajánlatunk

Top videók