Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A klasszikus magyar halászlé télen-nyáron készíthető, de a karácsonyi asztalról biztosan nem hiányozhat.

Halászlé

Adásban volt: 2013. December 16.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus magyar halászlé télen-nyáron készíthető, de a karácsonyi asztalról biztosan nem hiányozhat.
2013. December 16.

Hozzávalók

  • halak (ahány liter annyi kiló vegyes hal, halcsont+ a filék)
  • fűszerpaprika
  • hagyma
  • cseresznye paprika

Elkészítés

A halfejeket, apró halakat, halcsontokat forró vízben feltesszük főni – ahány kiló halunk van, annyi liter vízzel dolgozzunk. Literenként fél fej nagy vagy egy kis fej hagymát felaprítunk, és hozzáadjuk a halléhez, és egy szárított cseresznyepaprikát. Amikor az alaplénk zubogva forr beleteszünk literenként egy-egy csapott evőkanálnyi pirospaprikát, és 40-45 percig forraljuk. Addig a halszeleteket besózzuk. Az elkészült alaplét leszűrjük és beletesszük a halszeleteket, a haltejet és pár perc alatt készre főzzük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az igazi dunai halászlé titka

Az igazi dunai halászlé titka

Dőljünk hátra, nem recept jön, hanem egy kis utazás. De nem Paksra, vagy Bajára megyünk, hanem egy picit a határon túl, a Vajdaságba.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!