Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Készüljünk a napsütéses napokra és a nyárra: Tejeskávés ice pop

Mert lesz majd jó idő...
2017. April 24.

Hozzávalók

8db 85 g-os pophoz
  • 355 ml sűrített tej (nem édesített)
  • ½ csésze erős kávé
  • 120 ml sűrített tej (édes)

Elkészítés

1. Keverjük össze az összes hozzávalót egy nagy tálban.

2. Adagoljuk ki a keveréket 8 db ice pop formába, vagy 8 egyforma tartóba. Helyezzük a pálcikákat a pop formákba, vagy fedjük le alufóliával az egyes pohárkákat, azokon keresztül szúrjuk bele a pálcákat. Tegyük hűtőbe 6 órára.

3. Amikor eltávolítjuk a popokat a poharakból, tartsuk az oldalukat meleg vízbe, amíg nem lazul meg belül a pop.

Tipp: Ha marad a keverékből, ne dobjuk ki! Felmelegítve tejeskávéként is fogyasztható

Tárolás: Az ice popok egy hétig is elállnak.

 

forrás: thekitchn.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kávés, narancsos kosárka

Kávés, narancsos kosárka

A klasszikus portugál vaníliakrémes sütemény továbbgondolása. Ez a narancsos, kávés ízkavalkád remek fénypontja lehet egy őszi teázós beszélgetésnek, baráti vacsorának vagy a vasárnapi brunch-nak.

Napi ajánlatunk

Top videók