Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Készítsünk minipizzát és tegyünk a pizzaszószba zsályát, mert tökéletesen harmonizál a kolbásszal!

Kolbászos-zsályás minipizza
2017. október 11.

Az amerikai kolbászos pizza napra én is elkészítettem a saját verziómat. Ezúttal helyes kis darabokat formáztam, a pizzaszószba pedig zsályát aprítottam, ami tökéletesen harmonizál a kolbásszal.

Hozzávalók

10 minipizzához
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 3 dl langyos víz
  • A feltéthez:
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sűrített paradicsom

  • 4-5 zsenge levél zsálya
  • 30 dkg csípős szárazkolbász
  • 25 dkg fekete és zöld olajbogyó vegyesen
  • 25 dkg mozzarella
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

 

kolbaszospizzanap1A tésztához a lisztben elkeverjük az élesztőt, az olívaolajat és a sót. Apránként hozzáadagoljuk a vizet, megdagasztjuk, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 1 cm vékonyra húzzuk (nyújtjuk), 10 részre osztjuk, mindből egy-egy kis pizzakorongot formázunk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt, felaprított fokhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy kevés sót és a finomra aprított zsályaleveleket, és kevergetve összefőzzük. Megkenjük a szósszal a tésztakorongokat úgy, hogy körben 1 centiméternyi részt szabadon hagyunk.

Kirakjuk a felkarikázott kolbásszal és az olajbogyókkal, majd rámorzsoljuk a mozzarellát.

230 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük a pizzákat, majd forrón, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ne csak a hagyományos krumplit töltsétek meg, hanem próbáljátok ki az édesburgonyát is sütve, aztán finom, fűszeres töltelékekkel megpakolva!

Ebben a verzióban az édeskés íz egy kis csípőssel találkozik, hogy aztán némi savanykás tejföl tegyen koronát az összhangra. Tökéletes harmónia, próbáljátok ki!
Vacsorára egy jó taco?

Vacsorára egy jó taco?

Nincsenek kőbe vésett szabályai, ezért használjátok kreatívan a spájz maradékait!
Az ősz legjava egy különlegesen finom szendvicsben: Körtés-ruccolás melegszendvics

Az ősz legjava egy különlegesen finom szendvicsben: Körtés-ruccolás melegszendvics

A lédús körtét karakteres olvadt sajt teszi ellenállhatatlanná, a dió pedig tökéletesen egészíti ki az élményt...

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!