Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kecskesajtos saláta málnalekvárral és gránátalmával

Adásban volt: 2017. April 13.
A recepthez tartozó videó
2017. April 13.

Hozzávalók

2 személyre
  • 2 szelet kecskesajt
  • 1 gránátalma
  • színes salátamix
  • 5 dkg sótlan pirított földimogyoró
  • 4-5 ek málnalekvár
  • A dresszinghez:
  • 1 dl málnaecet
  • extra szűz olívaolaj

  • A quinoahoz:
  • 1 l sózatlan alaplé
  • 1 zacskó quinoa

Elkészítés

1. Az alaplét megsózzuk, lábasban felmelegítjük, majd amikor felforrt, beletesszük a quinoát és puhára főzzük. Ha megfőtt egy tálra kiterítjük.

2. A gránátalmát tisztítsuk meg.

3. A dresszinghez a málnaecetet sóval és olívaolajjal egyneművé keverjük.

4. Tálaláskor a tál aljára kenünk vékonyan málnalekvárt, ráhalmozzuk a salátát, megöntözzük az öntettel, hozzáadjuk a quinoát, megszórjuk a gránátalma magokkal, majd ráhelyezzük a kecskesajtokat. Az apróra tört mogyoróval kínáljuk. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ez a szuperfinom és egészséges bulgursaláta vega verziója

Ez a szuperfinom és egészséges bulgursaláta vega verziója

Almás bulgursaláta áfonyával és mandulával

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!