Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kávés panna cotta

Kávé és desszert. Nekünk már külön-külön is nagy kedvenceink, na de egybe...
2018. September 29.

A Nemzetközi Kávé Világnapra valami „igazán kávés” desszertet szerettem volna készíteni. Nem „éppen kávésat” vagy „kicsit kávésat”, hanem nagyon-nagyon kávésat! Ezért esett a választásom erre a finom, selymes-tejszínes panna cottára, ünnepeljétek ti is ezzel a recepttel a kávét!

Hozzávalók

2 személyre
  • 3 db lapzselatin
  • 2 dl 30%-os cukrozatlan habtejszín
  • 1 dl frissen főzött presszókávé
  • 3-4 evőkanál cukor ízlés szerint
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • csokidara a díszítéshez

Elkészítés

A lapzselatinokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.

Egy kis lábasban melegíteni kezdjük a tejszínt a kávéval és a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a zselatint, és addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad (forralni nem szabad!).

A folyadékot 2 pohárba öntjük, majd miután kihűlt, hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Tálalás előtt csokidarával díszítjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kukoricabundás karajfalatok

Kukoricabundás karajfalatok

Tuti vacsoraötlet Zitától.
Kolbászos lasagne

Kolbászos lasagne

Éljenek a rakott ételek! Főleg, ha erről a sok sajtos, nagyon paradicsomos olasz fogásról van szó.
Sütőtök krémleves sült sütőtökből

Sütőtök krémleves sült sütőtökből

Kezdődik a sütőtökszezon, ezért épp itt az ideje, hogy bemelegítsünk egy finom krémlevessel. Ha több időtök van előkészíteni a levest, ajánlom, hogy sült sütőtökből készítsétek, sokkal zamatosabb, aromásabb lesz így az étel.

Napi ajánlatunk

Top videók