Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Karfiolos röszti mindössze 5 hozzávalóból

2016. November 7.

Hozzávalók

  • 2 közepes fej karfiol, virágokra szedve
  • ¼ csésze hagyma apró kockára vágva
  • ¼ csésze reszelt parmezán
  • ¼ csésze zsemlemorzsa, finomra darálva
  • 1 nagy tojás

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk ki egy tepsit.

2. Forraljunk ki egy nagy lábosnyi sós vizet.

3. Tegyük bele a karfiolt, és 5-10 perc alatt főzzük meg annyira, hogy a villát már bele tudjuk szúrni. Szűrjük le a karfiolt, és tegyük át a késes robotgépbe, majd daráljuk rizsméretűre.

4. Mérjünk ki 3 csészényi karfiolt, és tegyük egy nagy tálba. Keverjük hozzá a hagymát, a parmezánt, a zsemlemorzsát, a tojást, 1 teáskanálnyi sót és ¼ teáskanálnyi borsot, alaposan dolgozzuk össze. (Olyasmi állagot kapunk, mint a krumplipüré.) A kezünket használva, 1-2 evőkanálnyi tésztából formázzunk rösztiket, és tegyük őket az előkészített tepsire.

5. Süssük a rösztiket 20 percig, majd fordítsuk meg őket, és süssük újabb 10-15 percig, amíg ropogós nem lesz.

6. Tálaljuk ketchuppal, humusszal, vagy bármilyen mártogatóssal.

 

Forrás: www.justataste.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!