Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karamellizált ananász pisztáciás joghurttal és Pezsgős lazacfilé spenótchipsszel

Adásban volt: 2016. September 28.
A recepthez tartozó videó
2016. September 28.

Hozzávalók

  • Pezsgős lazacfilé spenótchipsszel:
  • 2 db bőrös lazac filé
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ tk. só
  • ¼ tk. őrölt bors
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1,5 dl pezsgő
  • 2 dl csirke alaplé
  • 3 tk. kapribogyó
  • 1,5 dl tejszín
  • Spenótchips:
  • 4 bögre bébispenót levél
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • Karamellizált ananász pisztáciás joghurttal
  • 1 db ananász
  • 5 dkg barnacukor
  • 6 dl frissen facsart narancslé
  • 2 ek. méz
  • ½ ananász
  • 6 db mentalevél
  • 2 marék pisztácia
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 tk. őrölt fahéj

Elkészítés

Pezsgős lazacfilé spenótchipsszel

1. A lazacok mindkét oldalát olíva olajjal, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal bedörzsöljük. A serpenyőt felforrósítjuk és a hal mindkét oldalát 4-4 percig sütjük, addig, amíg a külseje aranybarna és ropogós, a belseje omlós és nem rózsaszín már a húsa.

2. Kivesszük a lazacfiléket a serpenyőből pihentetni egy tálra. Időközben üvegesre pároljuk a fokhagymát a serpenyőben maradt zsiradékban. Felöntjük pezsgővel, aminek az alkohol tartalmát elfőzzük.

3. Hozzáadjuk a csirke alaplevet. Addig főzzük, amíg a szósz a felére redukálódik. Legvégén felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a kapribogyót. Addig hagyjuk még a tűzön, amíg mártás állagot nem kapunk. Sóval-borssal ízesítjük.

4. Egy tálban összekeverjük a spenótot az olívaolajjal addig, amíg az olaj egyenletesen befedi a leveleket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 perc múlva ropogóssá válnak a levelek

 

Karamellizált ananász pisztáciás joghurttal

1. Előmelegítjük a sütőt 230 Celsius fokra, majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk. Összekeverjük egy tálban a barna cukrot a narancslével, fahéjjal és a mézzel.

2. Megvárjuk, míg a cukor elolvad, majd a szeletelt ananászokat megforgatjuk a ”páclében”. 15 percig benne hagyjuk az ananászokat az ízesített folyadékban.

3. A marinált ananász szeleteket egyesével, a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A megmaradt páclevet meghagyjuk későbbre.

4. 15 percig sütjük egyik oldalát, majd átforgatjuk az ananász szeleteket és az új oldalukat a megmaradt páclével átkenjük. Újabb 15 percig sütjük.

5. Tálaláskor joghurttal locsoljuk meg, majd durvára tört pisztáciával és mentalevéllel tálaljuk.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!