Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karamellás körtés pite

A pite tésztában az a csodálatos, hogy évszak szerint bármilyen gyümölccsel megtölthetjük, éppen olyan jó lesz a végeredmény. Az őszi hangulathoz kötődve ebbe datolyából készült karamell és körte került.
2018. October 10.

Hozzávalók

egy 26 cm-es formához
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg natúr joghurt
  • 4 dkg eritrit
  • 10 dkg magozott datolya
  • 1 dl sűrű kókusztej
  • himalája só
  • 15 dkg körte
  • 1 db tojás

Elkészítés

A datolyát előzetesen vízbe áztatjuk, hogy teljesen megpuhuljon.

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és az eritrittel, majd összegyúrjuk a natúr joghurttal. Legalább 30 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, a piteformánál nagyobb méretben, hogy a széleire is kerüljön tészta. Ezután a formába nyomkodjuk a kinyújtott tésztát.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A beáztatott datolyát lecsepegtetjük, majd a kókusztejjel és ízlés szerint sóval együtt aprítógépbe tesszük és teljesen krémesre turmixoljuk.

A datolyás karamell krémet egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd befedjük a vékony szeletekre vágott, meghámozott körtével. Végül a körtére hajtogatjuk a tészta kilógó széleit és megkenjük a felvert tojással.

Az előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sushi burrito

Sushi burrito

Sushi vacsit valaki? Gyorsan elkészül.
Sütőtökös sült reggeli

Sütőtökös sült reggeli

Sütőtökszezon-imádók kezeket fel!

Napi ajánlatunk

Top videók