Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karaj steak diós gorgonzola mártással, sült gombákkal

Adásban volt: 2017. November 14.
A recepthez tartozó videó
2017. November 14.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 vastag szelet csontos karaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk magos mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg gorgonzola sajt
  • 10 dkg dió
  • 20 dkg vegyes gomba
  • 5 dkg vegyes salátalevél
  • 2 dl tejszín
  • friss kakukkfű
  • friss rozmaring
  • friss petrezselyem
  • snidling
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A páchoz egy aprítógépben összedaráljuk a fokhagymát, sót, mustárt, olívaolajat, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot. A húsokat bepácoljuk, majd sütésig pihentetjük.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gombákat nagyobb darabokra. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon először megpirítjuk a gombákat. Kakukkfűvel ízesítjük és sózzuk a végén. Kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymákat, hozzáadunk rozmaringot és diót. Hozzáöntjük a tejszínt és felolvasztjuk benne a sajtot. Csak akkor sózzuk, amikor már besűrűsödött.

3. A bepácolt húsokat egy felhevített grill serpenyőben megsütjük. Tálaláskor alulra szedünk a szószból, a húst rátesszük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel, esetleg salátalevéllel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!