Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karácsonyi tésztasaláta

Ezzel a spenóttal és szárított paradicsommal színezett karácsonyi mintájú tésztával viszont az ünnepi menü egyik legdekoratívabb – és egyik legegészségesebb - eleme is lehet.
2016. December 7.

Egy tésztasaláta szezontól függően bármikor megállja a helyét a megterített asztalon.

Ezzel a spenóttal és szárított paradicsommal színezett karácsonyi mintájú tésztával viszont az ünnepi menü egyik legdekoratívabb – és egyik legegészségesebb – eleme is lehet.

Hozzávalók

  • 200 g durum tészta
  • 50 g misticanza salátakeverék
  • 100 g koktélparadicsom
  • 200 g kelbimbó
  • 50 g olívabogyó
  • 40 g gránátalma
  • 50 g dijoni mustár
  • 20 g sörélesztő pehely
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g natúr joghurt
  • só, bors

Elkészítés

1. A durum tésztát forrásban lévő enyhén sós vízben 8-10 perc alatt al dente keménységűre főzzük. A vízbe tehetünk egy evőkanál olívaolajat is, így nem fog összeragadni.

2. A koktélparadicsomot és a kelbimbót alaposan megmossuk, utóbbit félbe is vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és 200°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

3. Amíg fő a tészta és sülnek a zöldségek, elkészítjük a salátaöntetet. A fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük. Hozzákeverjük a dijoni mustárt, a natúr joghurtot, az olívaolajt és a sörélesztő pelyhet. Egy csipet sóval és borssal még erőteljesebbé tesszük az ízeket.

4. Az elkészült tésztát hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a salátakeverékkel, a felharmadolt olívabogyóval, a gránátalma magokkal és a sült zöldségekkel. Végül összekeverjük a salátaöntettel és azonnal tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ázsiai tésztasaláta garnélával

Ázsiai tésztasaláta garnélával

Házi készítésű ázsiai szósszal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!