Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karácsonyi nyúlsült baconnel és áfonyával

Adásban volt: 2017. december 19.
A recepthez tartozó videó
2017. december 19.

Hozzávalók

4 személyre
  • 500 g nyúlcombfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 24 szelet bacon
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 400 g darált marhahús
  • 250 g áfonyalekvár
  • 6 zsályalevél
  • 2 markék aszalt vörös áfonya
  • 1 tojás
  • 2 csipet őrölt kardamom
  • 3 csipet őrölt fahéj
  • olívaolaj
  • gránátalma
  • friss rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

1. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon magas hőfokon megpirítjuk a darált húst, amit sózunk, borsozunk, majd kardamommal és fahéjjal ízesítünk. Ha megpirult hozzáadjuk a vörös áfonyát, az apróra vágott vöröshagymát és zsályát. Ezután áttöltjük egy tálba és hagyjuk lehűlni.

2. Ha a darált hús lehűlt, alaposan elkeverjük a tojással és a zsemlemorzsával.

3. Egy őzgerincformát vagy téglalap alakú tepsit kibélelünk a bacon csíkokkal, felül hagyjunk rá bőven, hogy majd betakarja az egészet.

4. A tepsibe rétegezzük először a nyúlhúst, sózzuk, borsozzuk, rá a darált húst, majd egy réteg áfonyalekvárt. Még egyszer ezt megismételjük, majd ráhajtjuk a bacon csíkokat és 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha teljesen lehűlt, akkor tálalás előtt felszeleteljük, friss rozmaringra helyezzük és megszórjuk gránátalma magokkal. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók