Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karácsonyi céklás-csokoládés süti

 Íme egy karácsonyi desszertem, ami a sok hozzávaló ellenére, nagyon könnyen, pillanatok alatt elkészíthető. Miközben sül a desszertünk, a sütőből kiáramló illatoknak köszönhetően a karácsonyi hangulat garantált.
2017. december 8.

Hozzávalók

  • 500 g cékla
  • 250 g búzaliszt
  • 250 g kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 csipet só
  • 5 db tojás
  • 250 g étcsokoládé
  • 100 g dió
  • 100 g aszalt szilva
  • 250 ml étolaj
  • él narancs reszelt héja

Elkészítés

A céklát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a gyömbért, szerecsendiót, fahéjat, szegfűszeget és a narancs lereszelt héját. Az étcsokoládét, diót és az aszalt szilvát durvára vágjuk vagy daráljuk és ezt is hozzáadjuk a céklás részhez. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a sóval, majd habosítás közben vékony sugárban hozzáadom az olajat és hozzákeverjük a céklás masszához ezt is. Végül 2-3 részletben hozzászitálom a lisztet és alaposan elkeverem. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 150-160 fokon 40-45 percig sütöm. (Bár egy ragacsosabb süteményt fogunk kapni, ellenőrizzük tűpróbával.)

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók