Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros-uborkás tésztasaláta

A nyár egyik hírnöke: a kapor!
2018. April 5.

Zöld, zöld, zöld! Annyira jól tudnak esni ezek a friss színek és ízek tavasszal. Sőt: a kapor már a nyár hírnöke! Magában vagy egy szelet sült hús mellé, behűtve isteni finom étel, próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg fusilli vagy más rövidebb fajtájú tészta

  • 1 nagy doboz tejföl
  • kb. 0,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 nagy kígyóuborka
  • 1 nagy csokor kapor
  • kevés citromlé
  • sonkaszeletek

Elkészítés

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A tejfölt krémesre keverjük a tejszínnel, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, és ízesítjük kevés sóval.

Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk. A kígyóuborkát megmossuk, félkarikára vágjuk. A kaprot leszárazzuk, finomra aprítjuk.

A tésztát összeforgatjuk a tejfölös keverékkel, a hagymával, az uborkával és a kaporral, majd frissítjük az ízét egy kevés frissen facsart citromlé hozzáadásával. Tálalásig behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sonkaszeletekkel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsvéti linzer hímes tojás

Húsvéti linzer hímes tojás

Kislányként nagyon szerettem tésztát gyúrni, szaggatni, sütni, díszíteni (és ezt nem nőttem ki), ezért készültem nektek ezzel a diós linzerrel. Ki mondta, hogy csak „igazi” tojást lehet festeni? Süti tojást is díszíthetnek a gyerekek: mártsátok a linzert csokiba, hagyjátok megszáradni, és már indulhat a vidám pingálás.
Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt

Ünnepi menüvé varázsolt zöldséges fogás
Ajváros-sonkás sertésnyársak

Ajváros-sonkás sertésnyársak

Házilag készült ajvárral

Napi ajánlatunk

Top videók