Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kalamári fritti sült krumplival, házi majonézzel

Adásban volt: 2017. September 4.
A recepthez tartozó videó
2017. September 4.

Hozzávalók

  • 1 l étolaj a sütéshez
  • 8 db nagy sárgaburgonya
  • 0,5 kg friss kalamári
  • 100 g búzaliszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • friss petrezselyem
  • A házi majonézhez:
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek mustár

Elkészítés

1. A burgonyákat héjával együtt hosszanti irányban vékonyra karikázzuk, majd az olajban ropogósra sütjük. Csak a végén sózzuk!

2. A kalamárit rizsliszt, búzaliszt és só keverékében megforgatjuk és ezt is forró olajban sütjük ki.

3. A majonézt tojás nélkül készítjük el. A hideg mustárt elkeverjük ½ citrom hideg levével és hideg olívaolajjal. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.

4. A ropogós burgonyákra halmozzuk a kalamárikat, amit friss petrezselyemmel díszítünk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Egy egész földrész kedvence ez a sült krumpli! Íme a recept!

Az amerikaiak szeretnek megemlékezni népszerű ételeikről, képzeljétek, február 2-án Nemzeti Tater Tots Nap van náluk!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!