Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kalácspuding

2016. October 1.

Hozzávalók

  • Kalácspuding
  • 0.5 kg kalács
  • 4 tojás
  • 800 ml tej
  • 1 darab vaníliarúd
  • 100 g étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 50 g vaj
  • 250 g málna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Rum izlés szerint
  • Vanília sodó:
  • 30 g búzaliszt
  • 30 g kristálycukor
  • 500ml 2,8 % tej
  • 1 vaníliarúd
  • 4 db tojássárgája

Elkészítés

Kalácspuding:

1. A tejet,vajat, cukrot, őrölt fahéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét felrakjuk melegedni, alacsony lángon, közben felkockázzuk a kalácsokat és 180 fokos előmelegített sütőben picit megpirítjuk. (ha elég szikkadt a kalácsunk ezt el is hagyhatjuk)

2. Miután felmelegedett a tej, elolvadt a vaj és feloldódott a cukor félretesszük, ha kicsit visszahűlt hozzáadjuk a tojásokat és egyesével  habverővel elkeverjük.

3.  A megpirult kalácsokat meglocsoljuk rummal és jól összekeverjük, kivajazott tepsibe rakjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, megszórjuk durvára tört csokoládéval és a málnával, majd 180 fokos sütőben  30-40 percig sütjük!

 Vanillia sodó:

A lisztet és a cukrot egy habüstbe összekeverjük, belerakjuk a vaníliarúd belsejét, hozzátesszük a tejet és csomómentesre keverjük, majd vízgőz felett folyamatos kevergetés  mellet, puding állagúvá melegítjük.(fontos,hogy ne főzzük túl mert a sárgája kicsapódik és szétesik a sodónk )

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!