Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Édesburgonya tócsni

Csigó Zita receptje
2016. September 15.

Hozzávalók

4 nagyobb vagy 6 közepes tócsnihoz
  • 25 dkg édesburgonya (tisztítva mérve)
  • 1 nagy tojás
  • só, őrölt fekete bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • néhány levélke friss zsálya finomra aprítva
  • kb. 8 dkg liszt
  • kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés

Az őszi-téli időszak két narancssárga sztárja az édesburgonya és a sütőtök.

edesburgonya1

Amellett, hogy színük jókedvre derít, számtalan módon felhasználhatók. Édesburgonyából egyik kedvencem a tócsni. Kis zsálya és szerecsendió tökéletesen kihozza az ízét, egészséges és szuper finom vacsorát dobhattok össze belőle 20 perc alatt. A lisztet gluténmentes étkezés esetén nyugodtan cseréljétek például rizslisztre vagy rizs- és szezámliszt keverékére.

1.A meghámozott édesburgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük az elhabart tojást, majd fűszerezzük egy nagy csipet sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és aprított zsályával.

2.Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet (ennek mennyisége függ a tojás méretétől), nem túl kemény, de összeálló masszát kell kapnunk.

3.Tenyerünkkel lapos korongokat formázunk a masszából, és egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon, közepes lángon átsütjük a tócsnik mindkét oldalát. Fűszeres tejföllel, zöld pestóval vagy csak magában, egy nagy adag kevert salátával tálalhatjuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Egzotikus-krémes burgonyaleves gyömbérrel, cukorral és kókusztejjel.
Tunéziai édesburgonyás szőlős fánk

Tunéziai édesburgonyás szőlős fánk

Tunéziai édesség, roppanós külsejű fánk golyócskákat a szőlős ragu teszi izgalmassá, és az édesség tálalásakor a tejföl teszi teljessé az élményt.
Sült édesburgonya kakukkfűvel, fetával, fokhagymával és csirkemellel

Sült édesburgonya kakukkfűvel, fetával, fokhagymával és csirkemellel

Az év bármely napján elkészíthetjük a fetás édesburgonyát, amit, ha alufólián sütünk, még mosogatnunk sem kell utána!

Napi ajánlatunk

Top videók