Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Indiai uborkasaláta sárgarépával (raita)

Adásban volt: 2013. október 24.
A recepthez tartozó videó
Sűrű joghurt, sokféle fűszer: koriander, menta és a zöldségek, uborka, újhagyma és répa, ezek mind belekerülnek ebbe az indiai ihletésű salátába, a raitába, amit általában a fűszeres ételek mellé fogyasztanak, hűsítőnek.
2015. december 9.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 5dl török joghurt
  • 2 újhagyma
  • friss gyömbér
  • fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 nagy sárgarépa
  • citrom

  • bors
  • 1 csokor friss menta

Elkészítés

Az uborkát kimagozzuk.
Lereszeljük a répát és az uborkát is.
Felkarikázzuk az újhagymát.
A zöldségeket átforgatjuk a joghurtban, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, egy kis friss gyömbért.
Csavarunk bele egy kevés citromlevet, sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott mentaleveleket is hozzáforgatjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, burgonyás-karfiolos indiai egytálétel (Aloo Gobi)

Igazi indiai egytálétel, melyet nagyon hamar elkészíthetünk, feltéve, ha minden van hozzá: kurkuma, koriander, cayenne bors, garam masala, gyömbér, kömény...

Karamellizált hagymás mártogató

Az édesre karamellizált hagyma teszi különlegessé ezt a joghurtos, márványsajtos mártogatót.
Tepsis sült tarja tavaszi zöldségekkel

Tepsis sült tarja tavaszi zöldségekkel

A cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma ágyon sült tarja óriási előnye, hogy nagyon kiadós ebéd, akár hétvégére. A ropogósra sült zöldségek, azaz a köret és a pirosra sült tarja együtt készül, tehát nem csak finomat főzünk, de még időt is spórolunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Ez a sütemény csak úgy roskadozik a gyümölcsös máktölteléktől! Zárjuk pitébe az ősz ízeit, a szilvát és a fahéjat!

A süti kapott egy finom, túrós tetőt is, hogy még könnyedebb és ellenállhatatlanabb legyen. Mákos-szilvás pite túrótetővel

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!