Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Íme egy egzotikusabb csirkés étel, amely jól variálható, fűszeres, zöldséges, melengető...próbáljátok ki!

Zöldséges csirkecurry a csirke világnapja alkalmából
2017. October 12.

Tudtátok, hogy október 2. csütörtökén tartják a csirke világnapját?  Ha már világnap, úgy gondoltam, hogy ezúttal egy „egzotikusabb” csirkés étellel készülök. Jól variálható, fűszeres, zöldséges, melengető…próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 személyre
  • 15 dkg kelbimbó
  • 15 dkg zöldbab
  • 20 dkg jázminrizs

  • 1 bő evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg csirkemell- vagy csirkecombfilé
  • 1 fej salottahagyma
  • 2 teáskanál korma currypor
  • 2 teáskanál garam masala por
  • 1 nagy csipet őrölt csili
  • 3 cm friss gyömbér lereszelve
  • 15 dkg (színes) sárgarépa
  • őrölt fekete bors
  • 15 dkg bébikukorica (konzerv)
  • 1 db kápiapaprika
  • 1,5 dl kókusztej
  • friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés

csirkecurry1

A kelbimbót megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb darabokat kettévágjuk, majd sós vízben roppanósra főzzünk. Ugyanígy járunk el a zöldbabbal is. A jázminrizst puhára pároljuk.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd a felkockázott csirkehúst átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra aprított hagymát, a curryt, a garam masalát, a csilit, a gyömbért és a megtisztított, kis kockákra vágott sárgarépát. (Ez utóbbiból színeset használtam, de természetesen a hagyományos is tökéletes, ízük egyforma.) Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel, majd az egészet puhára főzzük.

Hozzákeverjük a leszűrt kelbimbót és babot, a feldarabolt bébikukoricát és kápiát, majd felöntjük a kókusztejjel. Egyet forralunk rajta, ha szükséges, még utánafűszerezzük.

Friss korianderrel meghintve, jázminrizzsel körítve tálaljuk.

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!