Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Íme az egyik kedvenc olasz fogásunk egy kicsit másképp

Lasagna tekercsek
2017. szeptember 19.

Hozzávalók

16 tekercs
  • Előkészítéshez:
  • 16 nyers lasagna tészta
  • 45 dkg darált marhahús
  • 23 dkg sertéskolbász
  • ½ csésze vöröshagyma (felkockázva)
  • 1,5 csésze paradicsomszósz
  • 85 dkg ricotta sajt
  • 25,5 dkg fagyasztott spenót (felengedve, lecsöpögtetve
  • 2 tk. bazsalikom (vagy olasz fűszerkeverék)
  • 1 tojás
  • Sütéshez:
  • 3 csésze paradicsomszósz
  • 23 dkg csésze reszelt mozzarella sajt

Elkészítés

Főzzük ki a lasagna lapokat a csomagoláson található instrukciók szerint. Szárítsuk ki, áztassuk meg meleg vízben, majd szárítsuk ki megint. Ezalatt egy lábasban főzzük össze a marhahúst, a kolbászt és a hagymát, míg a marha megbarnul. Csepegtessük le a zsíradékot, majd öntsük bele a paradicsomszószt. Takaréklángon, fedő nélkül 10 percig főzzük (néha keverjük át).

Egy tálban keverjük össze a ricottát, a spenótot és a bazsalikomot/olasz fűszerkeveréket. Kanalazzunk minden lasagna lapra 3-3 evőkanállal a keverékből, majd erre jöhet a húsos réteg. (Hagyjunk minden tészta egyik szélén 2 cm szabad helyet, úgy nem folyik ki a töltelék). Tekerjük fel a tésztákat az üres széle felé.

Fújjunk be egy 33×23 cm-es jénait sütőspray-vel, fektessük bele a tekercseket. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, csurgassuk meg paradicsomszósszal, fedjük le fóliával és süssük 30-40 percig, míg a szósz buborékozni kezd. Ezután vegyük ki, szórjunk rá reszelt sajtot, majd rakjuk vissza a sülni fedetlenül további 3-5 percig.

forrás: Betty Crocker

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Giada De Laurentiis lasagna-trükkje

Giada De Laurentiis lasagna-trükkje

Így készítsünk 30 perc alatt olasz tésztát
Íme a lasagna diétás verziója

Íme a lasagna diétás verziója

A lasagna egy nehéz húsos-tésztás étel, de természetesen ezt is el lehet készíteni könnyedebb verzióban, akár diétás ételként is, ha tésztalapok helyett például cukkini szeleteket használunk.
3 olasz tipp a főzéshez

3 olasz tipp a főzéshez

A híres szakács, Laura Vitale is nagymamájától tanulta a trükköket.

Napi ajánlatunk

Top videók