Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Így készítsünk csípős szószt házilag

2017. January 19.

Hozzávalók

  • kb. 20 db átlagos méretű friss erős paprika (Fresno, jalapeno, stb.)
  • 5 gerezd fokhagyma egészben
  • 2 csésze ecet
  • 1 evőkanál lime lé
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 babérlevél

Elkészítés

1. Vágjuk le a paprikák szárát, és tegyük félre a paprikákat.

2. Finoman nyomjuk össze a fokhagymagerezdeket, csak annyira, hogy ki tudjuk nyomni a héjából.

3. Egy közepes, rozsdamentes acél vagy kerámia lábosba tegyük bele a paprikákat és a fokhagymát. Adjuk hozzá az ecetet, a lime levet, a sót, a paprikát és a babérlevelet. Alaposan keverjük össze.

4. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőfokot, fedjük le, és főzzük 20-30 percig, amíg a paprikák megpuhulnak.

5. Vegyük le a tűzről, és tegyük a késes robotgépbe vagy turmixgépbe. Dolgozzuk össze, amíg sima állagú nem lesz. Ha túl sűrű, öntsük hozzá még egy kis ecetet.

6. Passzírozzuk át egy sűrű szűrőn, és dobjuk ki a fennmaradt részeket.

7. Légmentesen lezárva tároljuk a hűtőben maximum egy hétig.

 

Forrás: measuringflower.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!