Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Így készítsd el házilag a nem csak a gyerekek körében népszerű csirkefalatkákat

Csirke nuggets a Dizájnbisztróból

A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő csirkefalatkákat otthon is elkészíthetjük. Így aztán biztosak lehetünk az alapanyagok jó minőségében, ráadásul különböző fűszerezéseket is kipróbálhatunk.

 

Hozzávalók

15 darabhoz
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 szál újhagyma fehér része
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt, 2 tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

A megtisztított csirkemellet feldaraboljuk, és késes aprítóban pépesre törjük. Hozzákeverjük a fűszereket, az aprított újhagymát, illetve a megtisztított, lereszelt fokhagymát.

A pépből falatkákat formázunk, hagyományos módon lisztbe, enyhén sózott, felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába panírozzuk. Forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.

csirkenuggets1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a tökéletes hétvégi ebéd! Serpenyőbe vele!

Íme a tökéletes hétvégi ebéd! Serpenyőbe vele!

Csípős paradicsomos tarja korianderes pirított burgonyával és szezámos uborkasalátával
Roppanós tésztaburok, olvadozó sajt - egyszerű és nagyszerű vendégváró a leveles batyuban sült camembert

Roppanós tésztaburok, olvadozó sajt - egyszerű és nagyszerű vendégváró a leveles batyuban sült camembert

Ez az a finomság, ami – ha magát az ételkészítést nézzük – annyira egyszerű, hogy szinte receptúrát sem igényel.
A hűtőszekrény elkészíti helyettünk, nekünk csak 10 perc dolgunk lesz vele: Epres joghurttorta

A hűtőszekrény elkészíti helyettünk, nekünk csak 10 perc dolgunk lesz vele: Epres joghurttorta

Könnyed, pasztell színű desszert, amolyan igazi tavaszi finomság.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!