Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Így készítsd a legjobb ír kávét

Semmi Bailey’s, csak whisky!
2017. March 31.

Hozzávalók

  • 37 ml ír whisky
  • 120 ml meleg, de nem leforrázott kávé (kb. 75 °C-os)
  • 18 ml cukorszirup (1 rész vízben főzzünk fel 2 rész demerara cukrot, amíg elolvad)
  • 30 ml tejszín (finoman felverve)

Elkészítés

Öntsük a whiskyt egy magas, hőálló pohárba. Egy másik pohárban keverjük össze a kávét és a szirupot, majd öntsük a whiskyhez, és finoman keverjük át.

A habot óvatosan helyezzük a kávé felszínére, szórjuk meg szerecsendióval.

 

forrás: food52.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!