Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsvét utáni medvehagymás, sonkás pogácsa

Adásban volt: 2014. április 28.
A recepthez tartozó videó
Igazi tavaszi pogácsa, medvehagymával és a húsvétról maradt sonkával.
2016. március 29.

Hozzávalók

16 darab
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 tk só
  • 2 tojás
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 csokor medvehagyma
  • 20 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka
  • 10 dkg érett, kemény juhsajt
  • 15 dkg hideg vaj
  • kenéshez: 1 tojás

Elkészítés

Először összekeverjük a száraz anyagokat, azaz a lisztet, a sót és a sütőport, majd egy aprítógépben a hideg, felkockázott vaj felével összedaráljuk, és megszórjuk a juhsajttal. Félretesszük.

Összekeverjük a nedves hozzávalókat: azaz a hideg tejszínt a tojásokkal, majd a száraz és a nedves anyagokat összekeverjük, és beleforgatjuk a felkockázott sonkát, valamint az apróra vágott medvehagymát. Az így kapott tésztát kézzel összedolgozzuk, átgyúrjuk, majd sodrófával, egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, és háromszög alakú pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2-3 cm-re ültetjük őket, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 200 C fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt a tetejét aranybarnára sütjük.

Kihűlve fogyasztjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Áfonyával töltött omlós keksz

Áfonyával töltött omlós keksz

Habkönnyű édesség. Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Csicseriborsós sárgarépasaláta citrusokkal

Ebben a citrusos salátában a csicseriborsóval és datolyával találkozva a sárgarépa is egészen új arcát mutatja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!