Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsvét utáni medvehagymás, sonkás pogácsa

Adásban volt: 2014. április 28.
A recepthez tartozó videó
Igazi tavaszi pogácsa, medvehagymával és a húsvétról maradt sonkával.

Hozzávalók

16 darab
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 tk só
  • 2 tojás
  • 1,2 dl tejszín
  • 1 csokor medvehagyma
  • 20 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka
  • 10 dkg érett, kemény juhsajt
  • 15 dkg hideg vaj
  • kenéshez: 1 tojás

Elkészítés

Először összekeverjük a száraz anyagokat, azaz a lisztet, a sót és a sütőport, majd egy aprítógépben a hideg, felkockázott vaj felével összedaráljuk, és megszórjuk a juhsajttal. Félretesszük.

Összekeverjük a nedves hozzávalókat: azaz a hideg tejszínt a tojásokkal, majd a száraz és a nedves anyagokat összekeverjük, és beleforgatjuk a felkockázott sonkát, valamint az apróra vágott medvehagymát. Az így kapott tésztát kézzel összedolgozzuk, átgyúrjuk, majd sodrófával, egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, és háromszög alakú pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2-3 cm-re ültetjük őket, és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 200 C fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt a tetejét aranybarnára sütjük.

Kihűlve fogyasztjuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Áfonyával töltött omlós keksz

Áfonyával töltött omlós keksz

Habkönnyű édesség. Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Csicseriborsós sárgarépasaláta citrusokkal

Ebben a citrusos salátában a csicseriborsóval és datolyával találkozva a sárgarépa is egészen új arcát mutatja.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!