Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ennél finomabb kánikulai ebédet/vacsorát ki sem lehet találni!

Hűsítő sárgadinnye saláta házi grissinivel
2017. August 9.

Ez a saláta nem szól másról, mint az ízek összeválogatásáról. Az összhang viszont annyira tökéletes, hogy ennél finomabb kánikulai ebédet vagy vacsorát ki sem lehet találni. A grissini házi készítésű, ennyire rövid időre megéri bekapcsolni a sütőt, nem?

Hozzávalók

4 személyre
  • A grissinihez (kb. 30 darabhoz):
  • 25 dkg kenyérliszt
  • fél csomag instant élesztő
  • 1 nagy csipet só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • kb. 1,5 dl langyos víz
  • feketeerdei sonka szeletek
  • A salátához:
  • 1 kisebb sárgadinnye
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • 15 dkg friss áfonya
  • 20 dkg feta sajt (vagy krémfehérsajt)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 1 csipet só
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

1. A grissinihez a lisztben elkeverjük az élesztőt, a sót és az olívaolajat. Hozzácsorgatjuk a langyos vizet, megdagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kis darabokra osztjuk, mindből 1-1 hosszú rudat sodrunk.
2. A grissiniket sütőpapírral leterített sütőpapírra helyezzük, és 230 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt készre sütjük.
3. A salátához a sárgadinnyét megpucoljuk, felkockázzuk. Összekeverjük az aszalt áfonyával és a megmosott friss áfonyával. Rákockázzuk a fetát, összekeverjük, majd az egészet meglocsoljuk a citrom, a lime és a só keverékével. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
4. A grissiniket feketeerdei sonkába tekerjük, és a behűtött, bazsalikomlevelekkel megszórt saláta mellé tálaljuk.

sargadinnyesalata1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyors olaszos fűszervaj

Gyors olaszos fűszervaj

Pillanatok alatt elkészíthető

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!