Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsgombócok curry mártásban hamis rizzsel

Adásban volt: 2017. March 9.
A recepthez tartozó videó
2017. March 9.

Hozzávalók

  • A húsgolyókhoz:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 2 cm gyömbér
  • A hamis rizshez:
  • 1 fej karfiol
  • 2 ek kókuszolaj
  • friss koriander
  • 1 lime
  • 2 tk méz
  • tengeri só
  • A mártáshoz:
  • 4 dl kókusztej
  • 2 tk curry pasta
  • 10 dkg ananász
  • olívaolaj

Elkészítés

1. Egy serpenyőt felhevítünk. A darált húst egy tojással, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, szójaszósszal és szezámolajjal összegyúrjuk. Apróra vágott újhagymát és zsemlemorzsát adunk hozzá, majd a húsból fasírtokat formázunk és olívaolajon megpirítjuk. Végül tepsibe tesszük őket.

2. A mártáshoz egy lábasban olívaolajat hevítünk, majd a curry pasztát megfuttatjuk rajta, felöntjük kókusztejjel és elkeverjük a pasztával. Ananász kockákat adunk hozzá, majd a mártást a húsokra öntjük és 180 fokon 30-35 percig sütjük.

3. Közben a körethez a karfiolt rózsáira szedjük, majd aprítógépben rizsszem nagyságúra aprítjuk.

4. A karfiolrizst felhevített kókuszzsíron 2-3 percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a mézet, megsózzuk, majd rácsöpögtetünk egy kevés lime levet. Végül friss korianderrel megszórjuk.

5. Egy szép tányéron a karfiolrizsre halmozzuk a húst és meglocsoljuk az öntettel, végül friss korianderrel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!