Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Homer Simpson kedvence: az igazi amerikai fánk

2017. február 10.
A forma kialakítása két eltérő méretű pogácsaszaggatóval tökéletesen megoldható, így speciális formára, szaggatóra sem lesz szükségetek. Fánkra fel!

Néztetek már úgy mesét, hogy közben figyeltétek, mit falatoznak kedvenc karaktereitek, mesehőseitek? Farsang lévén úgy gondoltam, látogassunk el a Simpson családhoz, és készítsük el Homer kedvencét, a nagybetűs amerikai fánkot!

 

 

Hozzávalók

16 darabhoz
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • kb. 2,5 dl langyos tej
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • A díszítéshez:
  • porcukor
  • víz
  • ételfesték
  • színes tortadara

Elkészítés

1. A lisztben elkeverjük az instant élesztőt, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az elhabart tojásokat, a cukrot és a sót, majd apránként beleadagoljuk a tejet. A tej mennyisége függ a tojások méretétől, elképzelhető, hogy kicsivel kevesebbre vagy többre lesz szükségünk. Közepesen lágy, rugalmas tésztává dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát pihentetjük-kelesztjük.

2. A kelesztési idő leteltével a tésztagombócot lisztezett felületen finoman átgyúrjuk, 1,5 cm vékonyra nyújtjuk. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakorongok közepét kisebb kiszúróval kilyukasztjuk. (A maradék tésztát összegyúrjuk, és ezzel is hasonlóképp járunk el.)

3. A kiszaggatott fánkokat letakarjuk, és további 30-40 percet kelesztjük. Ezt követően közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük hűlni.

4. A cukormázhoz a porcukrot sűrűn folyó állagúra keverjük víz hozzáadagolásával, és beszínezzük pár csepp ételfestékkel. A kihűlt fánkok tetejére kenjük vagy csorgatjuk, tetejüket tortadarával díszítjük.

homersimpsonfankja1

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Csigó Zita

Csigó Zita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Süssünk rendhagyó, édes olasz fánkot a farsangi szezonra! A siker garantált!

Süssünk rendhagyó, édes olasz fánkot a farsangi szezonra! A siker garantált!

Édes rizottógolyók, avagy az olaszok híres arancinije
Csokis-mogyorós és málnás túrófánk

Csokis-mogyorós és málnás túrófánk

Egy remek és egészséges alternatívája a fehér lisztből készült változatnak

Napi ajánlatunk

Top videók

A megunhatatlan tócsni - íme négy, egészséges változatban, egy kétperces videóban

Szakítsunk a hagyományos elkészítéssel és süssük a sütőben!

Házi készítésű Bounty szelet eperrel

Ti is szeretitek a Bountyt? Ahogy sok kedvencünket, ezt is el tudjátok otthon készíteni, isteni finom lesz a végeredmény!

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!