Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hideg csokoládétorta

Adásban volt: 2016. November 9.
A recepthez tartozó videó
2016. November 9.

Hozzávalók

  • 225 g csokoládé
  • 225 g vaj
  • 3 ek. feketekávé
  • 55 g barna cukor
  • vanília aroma
  • 225 g korpás keksz
  • 85 g mazsola
  • 85 g dió

Elkészítés

1. Egy hőálló tálban gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a vajat. Amint homogén állagúra olvadnak, belekeverjük a feketekávét és a mézet, majd levesszük a tűzről.

2. A korpás kekszet aprítóban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát és a diót, és az egészet összekeverjük a csokis masszával. Pár darab kekszet nagyobb darabokra törve belekeverünk. Kibélelt sütőformába öntjük és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

3. Mentalevéllel és porcukorral megszórva tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!