Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi sós keksz

Adásban volt: 2013. augusztus 16.
Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.

Hozzávalók

  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 ek cukor
  • 1/2 tk só
  • pirospaprika
  • 5 dkg hideg vaj
  • 6 dl víz
  • liszt szóráshoz

Elkészítés

A lisztet, a cukrot, a sót, a pirospaprikát és a kockákra vágott nagyon hideg vajat aprítógépbe tesszük. Finom morzsa állagúra aprítjuk. Majd egy tálba (vagy nyújtódeszkára) öntjük, és a jéghideg víz hozzáadásával omlós tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, átgyúrjuk, és vékonyra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, megsózzuk. 200 C fokos sütőben 5-6 perc alatt aranyszínűre sütjük a kekszeket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!