Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi sós keksz

Adásban volt: 2013. augusztus 16.
Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.
2015. november 18.

Hozzávalók

  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 ek cukor
  • 1/2 tk só
  • pirospaprika
  • 5 dkg hideg vaj
  • 6 dl víz
  • liszt szóráshoz

Elkészítés

A lisztet, a cukrot, a sót, a pirospaprikát és a kockákra vágott nagyon hideg vajat aprítógépbe tesszük. Finom morzsa állagúra aprítjuk. Majd egy tálba (vagy nyújtódeszkára) öntjük, és a jéghideg víz hozzáadásával omlós tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, átgyúrjuk, és vékonyra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, megsózzuk. 200 C fokos sütőben 5-6 perc alatt aranyszínűre sütjük a kekszeket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Dobjuk össze gyorsan, és reggel ott vár majd bennünket (és a gyerekeket) a brownie-s házi tejszelet

Sokunk kedvence a puha, friss, tejes krémmel töltött tejszelet. Ezt a finomságot otthon is könnyen elkészíthetjük, sőt ha már nekiállunk, csavarhatunk egyet a klasszikus recepten. Ebben a verzióban a kakaós piskótalapok helyére csokis brownie tészta került, a töltelék pedig túrós-tejszínes, frissítő citrommal és vaníliával ízesítve. Egy falat boldogság!