Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi sós keksz

2015. november 18.
Adásban volt: 2013. augusztus 16.
Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.

Hozzávalók

  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 ek cukor
  • 1/2 tk só
  • pirospaprika
  • 5 dkg hideg vaj
  • 6 dl víz
  • liszt szóráshoz

Elkészítés

A lisztet, a cukrot, a sót, a pirospaprikát és a kockákra vágott nagyon hideg vajat aprítógépbe tesszük. Finom morzsa állagúra aprítjuk. Majd egy tálba (vagy nyújtódeszkára) öntjük, és a jéghideg víz hozzáadásával omlós tésztává gyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, átgyúrjuk, és vékonyra nyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, megsózzuk. 200 C fokos sütőben 5-6 perc alatt aranyszínűre sütjük a kekszeket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Pihe-puha, szaftos és sajtos: ez az egyik legjobb kombináció, ami a kelt tésztával történhet: Óriás pizzás csiga

A látványos csigaformát pedig egyáltalán nem nehéz kialakítani, egy vágás, pár tekerés, és már mehet is a sütőbe!