Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi mustár egyszerűen

Adásban volt: 2014. február 5.
A recepthez tartozó videó
Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű dolog házilag mustárt készíteni, és az alaprecept után pedig következhetnek a különleges változatok.
2016. május 2.

Hozzávalók

  • 1 dl almaborecet
  • 1 dl almalé
  • 5 dkg mustármag
  • 2 teáskanál méz
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 1 alma

Elkészítés

A mustármagot egy-két napra beáztatjuk az almalé és almaecet keverékébe.
A mustárt készítésekor az egészet egy keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a reszelt tormát, egy negyed teáskanálnyi kurkumát és a mézet, majd botmixerrel pürésítjük.
Amennyiben frissen tálaljuk, érdemes hozzákeverni egy reszelt almát is, ez enyhíti a csípősségét.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyőben sült grillkolbász

Serpenyőben sült grillkolbász

A nyári grillpartyk elengedhetetlen kelléke. Csípős, sajtos, fűszeres, magyar, bajor...
Fűszeres, mézes keksz

Fűszeres, mézes keksz

Nagyon jó ujjgyakorlat és kreatív időtöltés. Nem utolsó sorban pedig istenien finom illatos-omlós keksz a reggeli tea mellé.

Napi ajánlatunk

Top videók