Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi gumicukor könnyen, felesleges cukor nélkül!

Jöjjön a gyerekek nagy kedvence!
2018. január 8.

Hozzávalók

  • 12 g zselatin (vagy agaragar)
  • 2 narancs kifacsart leve
  • 1 dl tejeskávé
  • 20 g fagyasztott bogyós gyümölcs
  • 60 g eritrit

Elkészítés

A narancsos gumicukorhoz összekeverjük a narancslét 20 g eritrittel és a 4 g zselatinnal, majd közepes lángon forralni kezdjük. Forrás után egy percig főzzük, majd szilikonformákba töltjük megdermedni.

A tejeskávét is összekeverjük 20 g eritrittel és a zselatin 1/3-ával, majd megismételjük az előző lépéseket.

A bogyós gyümölcsöt először felmelegítjük és villával pépesítjük, majd hozzáadunk 0,5 dl vizet, az eritritet és zselatint és ezt is felforraljuk.

A szilikonformát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjenek a folyadékok, majd óvatosan kipattintjuk belőle az elkészült gumicukrokat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Túróimádók, figyelem! Túró nudli csupa egészséges hozzávalóból

Túróimádók, figyelem! Túró nudli csupa egészséges hozzávalóból

Ez az étel gyakorlatilag átmenet a hagyományos krumplinudli és a túrógombóc között, természetesen csupa egészséges alapanyagból, úgyhogy túróimádók előnyben!

Napi ajánlatunk

Top videók