Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi csokis jégkrém, egészségesen

Végre itt a nyár, amikor a desszert szóról rögtön egy hűsítő fagylalt vagy jégkrém jut eszünkbe. Ilyenkor nagyon jó befektetés lehet egy szettnyi jégkrém készítő forma, hiszen gyakorlatilag bármilyen hozzávalóból bármilyen íz kombinációban percek alatt elkészíthetjük a saját otthoni jégkrémünket.
2017. június 7.

Hozzávalók

4 db-hoz
  • 3 db banán
  • 2 db érett avokádó
  • 30 g holland kakaópor
  • 50 g eritrit
  • 2 dl kókusztejszín

Elkészítés

 Minden hozzávalót összekeverünk egy aprítógépben, majd egészen krémesre turmixoljuk, amíg már nem maradnak látható banán vagy avokádó darabok.

Az elkészült „csokikrémet” egyenletesen eloszlatjuk 4 jégkrémformába, majd beleszúrjuk a pálcikákat is. Legalább 4-5 órán keresztül fagyasztóban hűtjük.

Fogyasztás előtt a formákat meleg víz alá tartjuk, így könnyen elválik a műanyagtól a jégkrém.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez az egyik legnépszerűbb előétel

Ez az egyik legnépszerűbb előétel

Ráadásul egészséges alapanyagokból készül
Ha  eddig így még nem próbáltad a tojást, akkor itt az idő, készítsd el:  Sült tojás kosárka

Ha eddig így még nem próbáltad a tojást, akkor itt az idő, készítsd el: Sült tojás kosárka

Ezt a receptet elsősorban olyan reggelikhez vagy vacsorákhoz ajánlom, amikor gyorsan és egyszerűen szeretnénk valamilyen tojásételt az asztalra tenni, de szeretnénk kicsit elrugaszkodni a hagyományos tükörtojástól vagy rántottától.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!