Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi csokis jégkrém, egészségesen

Végre itt a nyár, amikor a desszert szóról rögtön egy hűsítő fagylalt vagy jégkrém jut eszünkbe. Ilyenkor nagyon jó befektetés lehet egy szettnyi jégkrém készítő forma, hiszen gyakorlatilag bármilyen hozzávalóból bármilyen íz kombinációban percek alatt elkészíthetjük a saját otthoni jégkrémünket.

Hozzávalók

4 db-hoz
  • 3 db banán
  • 2 db érett avokádó
  • 30 g holland kakaópor
  • 50 g eritrit
  • 2 dl kókusztejszín

Elkészítés

 Minden hozzávalót összekeverünk egy aprítógépben, majd egészen krémesre turmixoljuk, amíg már nem maradnak látható banán vagy avokádó darabok.

Az elkészült „csokikrémet” egyenletesen eloszlatjuk 4 jégkrémformába, majd beleszúrjuk a pálcikákat is. Legalább 4-5 órán keresztül fagyasztóban hűtjük.

Fogyasztás előtt a formákat meleg víz alá tartjuk, így könnyen elválik a műanyagtól a jégkrém.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez az egyik legnépszerűbb előétel

Ez az egyik legnépszerűbb előétel

Ráadásul egészséges alapanyagokból készül
Ha  eddig így még nem próbáltad a tojást, akkor itt az idő, készítsd el:  Sült tojás kosárka

Ha eddig így még nem próbáltad a tojást, akkor itt az idő, készítsd el: Sült tojás kosárka

Ezt a receptet elsősorban olyan reggelikhez vagy vacsorákhoz ajánlom, amikor gyorsan és egyszerűen szeretnénk valamilyen tojásételt az asztalra tenni, de szeretnénk kicsit elrugaszkodni a hagyományos tükörtojástól vagy rántottától.

Napi ajánlatunk

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

Hideg, joghurtos őszibarackleves bazsalikompesztóval

A hideg gyümölcslevesek, amúgy is a nyári ebédek főszereplői, ez a bazsalikomos őszibarackleves biztos siker, a bazsalikom egyszerűen csodát tesz!
Íme a tiramisu nyári változata

Íme a tiramisu nyári változata

Gyümölcsös pohárdesszert, amiben fix a babapiskóta és a mascarpone, a változók: a gyümölcs, a kávé, a gyümölcslé, a tojás...

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!