Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi csokipuding

A házi készítésű ételekben az a legjobb, hogy pontosan tudjuk, mi kerül bele.
2018. June 26.

Ebben a csokipudingban az a legjobb, hogy alig tart tovább elkészíteni a  „zacskós” verziónál. Nekem ezzel a keményítő mennyiséggel ízlik a legjobban: lágy és krémes, de nem folyós. Felnőtteknek készítsétek minél magasabb kakaótartalmú csokiból, gyerekeknek persze jöhet picit édesebben, sőt tejcsokiból is nagyon finom lesz! Csokipuding napra kötelező!

Hozzávalók

6 adaghoz
  • 4 dl 30%-os, cukrozatlan habtejszín
  • 6 dl tej
  • 20 dkg étcsokoládé
  • kb. 6 evőkanál cukor
  • 4 dkg sötét kakaópor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • gyümölcsök a díszítéshez

Elkészítés

A tejszínt és a tejből 5 dl-t egy nagy lábasba önünk, felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, hozzákeverjük az összetördelt étcsokit, a cukrot és a kakaóport. Kevergetve addig főzzük, amíg a csoki teljesen elolvad.

A maradék tejben simára keverjük a keményítőt. A lábasba csorgatjuk, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük a pudingot.

Még forrón tálkákba kanalazzuk, és tálalásig lefedjük folpakkal. Tetszőleges gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános quesadilla

Padlizsános quesadilla

Egy csomag tortillalap mindig lapul a konyhaszekrényemben. Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnék készíteni, csak előkapom őket, megtöltöm mindenféle finomsággal, és már tálalhatok is. Most barna rizs, kolbász, padlizsán és curry fűszerkeverék adta a töltelék alapját.
Cukkinitészta húsos raguval

Cukkinitészta húsos raguval

Legyen kevesebb kalória!
Házi májkrémvariációk

Házi májkrémvariációk

Hogy mennyire sokoldalú a májkrém? Minimum ennyire.

Napi ajánlatunk

Top videók