Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hajdinalisztes palacsinta sajttal és tükörtojással

Adásban volt: 2015. január 29.
A recepthez tartozó videó
Klasszikus francia, sós palacsinta, karamellizált hagymával és olvadt camembert sajttal. Királyi reggeli.
2016. január 8.

Hozzávalók

  • 7,5 dkg hajdina liszt
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl szénsavas víz
  • 1 póréhagyma
  • vaj
  • camembert sajt
  • tojás

Elkészítés

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és legalább egy órán át állni hagyjuk. Ezalatt a töltelékhez vajon karamellizáljuk a felkarikázott, sózott hagymát, és a sajtot felszeleteljük. 

Sütés előtt felhevítjük a serpenyőt. Olaj és vaj keverékén, hirtelen kisütjük a palacsinta egyik oldalát, és a serpenyőben megtöltjük: az előkészített hagymával, camembert-rel, és a tojással. Lefedjük, így könnyebben átsül a tojás. Félbe vagy négyrét hajtva tálaljuk. 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kelkáposztás hajdinasaláta (gluténmentes)

Kelkáposztás hajdinasaláta (gluténmentes)

Gyors, szuperegészséges és kényeztetően finom saláta. Laktató gluténmentes és vegán fogás, de ha ez utóbbi nem szempont, egy kis kéksajttal megszórva még izgalmasabbá tehetjük.
Paleo palacsinta

Paleo palacsinta

Polyák Lilla színésznő régóta az egészséges életmód híve. Családja számára folyamatosan keresi a megfelelő megoldást. Most a paleo étrendet részesítik előnyben, ami mindannyiuknak egyaránt szimpatikus, de leginkább nagyobbik fiának, Zsombornak vált hasznára, aki sportoló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!